budak otai itu dan diriku..

salam alayk ya WP!

hoho..lama bnor x bk..mode mls la katakn..huhu..hmm..entry kali ni nk habaq pasai budak otai yg aku jumpa kat msjd besi yg serba membazir di putrajaya..kisahnya bermula apabila budak otai itu berjumpa dgn aku pd hari terakhir kami berprogram bersama..aku x sangka bahawa budak otai yg happy go lucky itu mempunyai rutin harian yg sgt menyayatkan hati aku..

maaf.aku tidak mahu menceritakannya d cni..kerana x semua cerita kita boleh berkongsi..cuma dr budak otai ini aku dpt tahu kelemahan diri aku..haha..lawak gle..rupanya cengeng jg aku nih..aku tgk air terjun menderu laju dr kelopak matanya membuatkan mata aku bertakung dgn intan dan permata..hahaha..okeh.tu je.

Advertisements

gomei to k.asma ali~

salam.kak, sorry! tika mmg x sempat nk update blog nih..story tu t tika mail keh..tp x janji bila..huahuahua..n ur hp num pun luper..so x dpt nk sms..pape hal tika roger thru ur blog.. 🙂 asif.gomei.sorry.maaf.

tag..

howdy, wp!

haha..hari ni aku keje ajak org tag2 pic..kempen smpi jumaat..pastu ada la plak yg tanya sapa soh kempen?? aku x jawab..aku ajak tuko je..seronok pula tgk semua pki pic yg sama..wallaweh~ nmpk bersatu gila..walaupun x g perang or anta bantuan tp rasa dapat naikkan smgt org2 yg beruang..SERONOKNYA!!!! aku yg create kempen ni..pd hal mana ada kempen pon..hahahaha!! tp ada gak yg percaya..ngee~ jgn marah ye..bukan pe..seronok tgk sume og pki pic uh ramai2..lg pun leh tunjuk smgt solidarity kita..byk jg org yg dh tuko..bahagia nya!!

solidarity-fb 2010

hurmm..malaysia-apco??

*tgh dgr lagu ini langkahku by SH..credit TOCHE to duke cuz first tym dgr kat blog dia..maklum laa jarang dgr nasyeed..huhu*

td bk fb..tgk kat wall k.yong najib diberi masa 48 jam utk bertindak..nk tgk dia kata pe..psl apco aku x rasa akn diputuskan hubungan..

ni plak berita kat malaysia kini-

31 Mei – Berikut adalah nama-nama rakyat Malaysia yang menyertai Misi Talian Hayat Untuk Gaza (LL4G) yang berada di atas kapal penumpang “Mavi Marmara” milik IHH, Turki ketika diserang oleh komando laut Israel di perairan antarabangsa hari ini.
Tn Hj Noorazman bin Mohd Samsuddin, HALUANPalestin
Dr Mohd Arbai’e bin Syawal, HALUANPalestin
Dr Syed Muhammad Haleem bin Syed Hasan al-Haddad, HALUANPalestin
Ust Al-Hami Husain bin Suhaimi, HALUANPalestin… See more
Mohd Nizam bin Mohd Awang, HALUANPalestin
Ust Hasanuddin bin Mohd Yunus, Aqsa Syarif
Tn Hj Jamuliddin bin Elias, Yayasan Amal Malaysia (AMAL MALAYSIA)
Dr Selamat bin Aliman, Jemaah Islah Malaysia (JIM)
Abdul Halim bin Mohd Redzuan, Muslim Care
Mustafa bin Mansur, MAPIM
Ashwat bin Ismail, Wartawan ASTRO
Shamsul Kamal Latif, Juru kamera ASTRO

nnt nama2 ni la yg akn tercatat dalam buku sejarah dunia..BANGGANYA keluarga mereka..ank cucu lg laa..sure lari keliling kelas ” wei2, ni la atok aku!!! ” haish~ jeles gak..t aku mskkn la pic aku g demo jumaat ni..t keturunan aku pun bangga tgk nenek dia bawa sepanduk.. *hahaha!! berangan thp gaban~* tgk negara lain punya lg dhsyt la derg punya demo..mmg sll cmtu pun..mesia ni bese2 je..

pada suatu petang, umi ckp ” umi rasa seronok sgt lps blk concert ll4g yg kat stadium melawati tu..” *dalam ati agak jeles gak..cuz ramai gak org kata best..tym tu aku x dpt g cuz ader prog kat fraser hill..*

aku : mi, pe yg seronok sgt?? umi saje nk bg akak jeles ea??
umi : mmg best pun concert dia..(muka sengeh umi buat aku lg jeles..huahuahua) x laa..umi terigt cerita2 sahabat dgn para khalifah dulu..umi rasa dekat sgt masa utk ank2 umi pula yg g berjihad.
aku : GULP. hehe..mi nk soh ktorg sme g jihad la ni?? akak setuju! tp kne buat prep. dulu..kalau x sia2 mati katak..
umi : umi igt kat ateh (adik laki aku yg ke-3) umi nk dia jd sultan muhammad al-fateh..tgk dulu cam mana sultan muhammad al-fateh membuka kostantinopel..* besar harapan umi rupanya..*
aku : i.ALLAh mi..akak yakin dgn ateh..adik2 kak sme hebat2..dr kecik smpi besar..fnin kepala..
*aku+umi gelak..* phm2 la makna fnin kepala uh..laki..al-maklum..
umi : abg (adik laki aku yg pertama) pun chat dgn umi hari tu..dia tanya kalau dia g perang mati syahid or mati katak??
aku : awat dia kata mati katak pulak??
umi : sbb dia kata dia solat pun lubang2 lagi..*umi geleng pale* tp umi sembang lama gak laa..*umi x citer details..*
aku : ooo..ok..

fuh2 dah x leh nk type..terigt pula kat deme 2..derg bkn kat cni..waa~ haish..bila jauh rindu..bila dkt, hadoi..umah cm bunyi riffle je..