heyya !

hurm, hari ni earth hour..ni tgh earth hour la ni..ada org kata bnd ni loser..failure..tah pape..pd aku, bnd ni bagus jg..jgn la pandang sebelah mata je..stp bnd ada baik buruknya…aku syg dunia+alam !

Advertisements

aku x faham. ko faham???

hoh !

1- as semua org taw..skg nih mcm2 application kat fb…slh satunya adalah “question” yg aku x fahamnyer bila dh ada application mcm2 ni mcm2 soalan yg senget org2 yg pandai tp kurg bijak create..pastu bila byk org ans.je kecoh nk mati..igt soalan dia superb r..sheezz~ aku tgk soalan cmtu, aku gelak besar ! aku igt dia pandai la sgt, tp ada jg bodohnya..sila lah guna application uh baik2..tnye la soalan ader faedah ckit..

2- pastu ada jg golongan pandai yg x cerdik..status update 24/7..klu status bagus x pe gak..ni nk beron pun nk gtaw kat fb+twitter etc..nk muntah pun nk kecoh..lps tu sume org pakat bg cmnt..then dgn x malu dia jwb : “aku mengandung..” *yg x leh blah uh juz as a joke..hey girl ! mana maruah ko??? limit la joke cm uh..badigol la u girl -.-‘

3- ada pulak kes member aku..dia kata dia x minum wine..dia minum biasa2 je (jnis arak cikai) so keharaman dia sikit je laa..cheeskek ko ! ko igt hukum tuhan boleh maen2 ?! badan gorila tp otak burung unta $)

4- kes di mana org sibuk promote blog pastu paksa2 org follow blog dia..yg ni pun aku x fhm..ikut ske la nk follow ke x..x kn la blog ko yg x best pun aku nk follow??? buat jatuh saham aku je..hahahaahahaha !

5- taw ko lawa/kacak..x yah la nk tag sgl nama kat fb kat pro.pic ko..sbb aku rasa ada ramai lg yg lawo/kacak dr ko..kah3 !

hesh.chow !

dikala senja…

howdy !

hesh.awat la mood hari nih??? gila semacam je aku rasa..dr pg dok dgr Tuhan Maha Cinta..haru~

Nidji Tuhan Maha Cinta lyrics

Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu
Cinta dari-Nya menjawab semua masalahmu
Dia mendengar melihat dan selalu berfirman
Perangi neraka di dalam hatimu
Damaikan jiwamu dengan cinta Dia
Memberi yang ikhlas kepada yang butuh
Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepada-Nya
Cinta-Nya adalah jawaban-Nya karena Tuhanlah Maha Cinta
Karena Tuhanlah Maha Cinta

Tahukah Tuhanmu selalu hidup di dalam hatimu
Cinta dari-Nya menjawab semua masalahmu
Dia mendengar melihat dan selalu berfirman
Perangi neraka di dalam hatimu
Damaikan jiwamu dengan cinta Dia
Memberi yang ikhlas kepada yang butuh
Bersyukurlah terus tanpa kenal waktu

Serukan, ikhlaskan, pasrahkanlah hanya kepada-Nya
Cinta-Nya adalah jawaban-Nya karena Tuhanlah Maha Cinta
Karena Tuhanlah Maha Cinta..

ni la al-kisah minah senget kalau dok sensorg kat apartment..sheezz! LIVE UR LIFE CRAZY & LOVE EVERY SECOND OF IT !

letter from mom+dad


speechless..lg2 bila melihat remaja zaman sekarang..T.T

izinkan aku ketawa xD

toing3 !

mmg tgh gelak besar ble teringat ayt nih ‎”Orang bodoh,sket2 nak gadoh” hahaha ! memula rasa bengang gila..
setepek ayt ni bg kat aku ke?? yerla.fine.aku bodoh..ko je yg pandai..tp skg dh baik..so, tu yg gelak besaw ni haaa..bila lg nk kene bodoh+damn..hesh. rasa nk cili jer kot mulut pki cili giling..

x taw kenapa dgn quote ni pun aku mcm terasa ‎”Perasan diri geliga,padahal minda kelas ketiga”..sbb tu tym mscom kot..skg dh okeh..hahaha !

*out of topic jap..aku pelik la..y aa org g mana2 mall suka snap pic dlm toilet dpn cermin??? tu salah satu cara bg aku gelak BESAR xD

sukanya bila dpt gelak besar3 ! 😀

tsunami? doe?

howdy !

yosh ! dh lama nk type..tp asyik lupa..dh berkurun punya psl so cm dh berkarat gak citer dia..memula nk cte psl tsunami…ala, bkn nk citer pe pun..cuz sme dh taw psl tsunami..juz nk refresh blk citer2 yg related dgn tsunami aku tgk..heh.



*ni antara ayat yg aku jumpa yg related dgn tsunami..
1. surah Al Waqi’ah : ayat 1 – 6
2. surah Al Haqqah : ayat 13 – 16
3. surah Al Muzzammil : ayat 14
4. surah Al Qiyaamah : ayat 1 – 10
5. surah Al Mursalaat : ayat 7 – 11
6. surah At Takwir : ayat 1 – 14
7. surah Al Infitaar : ayat 1 – 5
8. surah Al Insyiqaaq : ayat 1 – 5
9. surah Az Zalzalah : ayat 1 – 5
10. surah Al Qaari’ah : ayat 1 – 5

pastu aku sgt X FAHAM asal org suka guna perrkataan doe, dowh, sengal, sial etc…mmg aku x suka dengar ! yg lg sedih bila yg guna those words uh adalah aku+kau+mereka+kalian..hmm..ntah laa.. x faham.tu je.tata !

*jiwa kecamuk+bersalah kpd highway.

R.I.P k.mieza..al-fatihah~

dear wp,
16 march, k.mieza telah kembali ke rahmatullah. x taw nk describe perasaan skg ni mcm mana..mcm2 rasa ada…smlm, bro bola txt gtaw psl arwah k.mieza..tym uh bru bangun dr take a nap…nk g class ascf-dr nash..tp bila dh baca sms, terus call k.faqih nk pastikan betul2 pe yg bro bola txt tu adalah berita yg benar. call2 k.faqih, dgr dia dh banjir..ofcoz tym tu pun aku menderu dgn laju..dan terbukti bhw berita itu benar. then terus ltk fon n call bro bola..mmg x dpt nk control dh deruan ombak uh aku terus minx pick up aku g hosp…tp tym uh bro bola dh gerak dgn bro muiz..k.faqih pun dh gerak dgn izzah..then bro bola ckp dia carikn kereta utk aku..alhamdulillah dpt. bro fayyadh pick up aku+mai..

k.khairan sharmiza

otw, nk g hosp segamat sgt lah lama aku rasa..dlm kereta asyik menderu je..terimbau sgl nostalgia bersama arwah..tdo sama2, tgk muvie sama2, mkn sama2..+ org yg sll hantar aku blk apartment mlm2 buta lps metg adalah arwah k.mieza..lps ni kne minx tlg org laen pula…sampai2 hosp uh mmg lg dhsyt la deruan ombak uh..x taw nk kata pe..terus g bilik mayat n tgk condition jnzh arwah k.mieza..ya ALLAH! x taw nk kata cmne..first tym tgk jnzh yg xcdnt dpn mata dlm bilik mayat…keluar dr bilik mayat mmg hbs aku sumpah seranah dkt org yg drive uh..

cte dia cmni..act.k.mieza ada prob dgn kakak senior x-rumet dia *aku x pnh jumpa+x knl cuz sll g umah k.mieza dia x ada. pastu member k.mieza dtg dr uitm segamat konon nk setelkan laa..then sllnya k.mieza akn anta member dia g bus station je..tp tbe hari tu ticket x ada..so k.mieza nk anta la member dia g uitm segamat..so, tym otw uh xcdnt..around 7 am bru ada polis jumpa kereta k.mieza dh terbabas kt tepi jalan..n k.mieza meninggal dkt tempat kejadian..dat member lak hanya patah kaki sblh+patah tangan sebelah..*tu yg buatkan aku rasa membuak2 x suka org melayu cmtu!..kes yana xcdnt pun cmni gak..driver melayu slmt…pape pun takdir..skg dh cool ckit laa..

perkara yg x leh dilupakan adalah tym mandikan jenazah..tu la kali pertama mandikan jenazah yg dh di post motermkan..kiranya ni kali ke-3 aku tlg mandikan jnzh..dulu pnh mandikan jnzh arwah tok nek+arwah tok (sblh umi).lps dh setel sume kat hosp, jnzh di bw ke uniten utk disembahyangkan. tym aku sampai, dh hbs dh sume org slt jnzh..n van jnzh terus gerak ke kelantan*rumah fmly arwah k.mieza..laju gila van yg bw jnzh tu..then aku+mai terus rushing g wisma slt maghrib n quiz kat dp+tym tu sgt lapo+penat..mana x nye, mkn tym breakfast pg tu je..mmg pasrah hbs la quiz..satu habuk aku x sentuh..tp plan nk jumpa ms esk gtaw situasi sbnr..if quiz uh teruk, nk minx backup quiz..wallahualam. x larat nk type dh.

***syg tira ! tym b4 quiz tira bwkn 2 muffin+air mineral+tisu utk aku.member yg sgt memahami.

p/s : dgrlah nsht umi+ayah…jgn ingkar walau sekali-kali..+inform bila nk pergi mana2..kne snts update mereka. =D