R.I.P k.mieza..al-fatihah~

dear wp,
16 march, k.mieza telah kembali ke rahmatullah. x taw nk describe perasaan skg ni mcm mana..mcm2 rasa ada…smlm, bro bola txt gtaw psl arwah k.mieza..tym uh bru bangun dr take a nap…nk g class ascf-dr nash..tp bila dh baca sms, terus call k.faqih nk pastikan betul2 pe yg bro bola txt tu adalah berita yg benar. call2 k.faqih, dgr dia dh banjir..ofcoz tym tu pun aku menderu dgn laju..dan terbukti bhw berita itu benar. then terus ltk fon n call bro bola..mmg x dpt nk control dh deruan ombak uh aku terus minx pick up aku g hosp…tp tym uh bro bola dh gerak dgn bro muiz..k.faqih pun dh gerak dgn izzah..then bro bola ckp dia carikn kereta utk aku..alhamdulillah dpt. bro fayyadh pick up aku+mai..

k.khairan sharmiza

otw, nk g hosp segamat sgt lah lama aku rasa..dlm kereta asyik menderu je..terimbau sgl nostalgia bersama arwah..tdo sama2, tgk muvie sama2, mkn sama2..+ org yg sll hantar aku blk apartment mlm2 buta lps metg adalah arwah k.mieza..lps ni kne minx tlg org laen pula…sampai2 hosp uh mmg lg dhsyt la deruan ombak uh..x taw nk kata pe..terus g bilik mayat n tgk condition jnzh arwah k.mieza..ya ALLAH! x taw nk kata cmne..first tym tgk jnzh yg xcdnt dpn mata dlm bilik mayat…keluar dr bilik mayat mmg hbs aku sumpah seranah dkt org yg drive uh..

cte dia cmni..act.k.mieza ada prob dgn kakak senior x-rumet dia *aku x pnh jumpa+x knl cuz sll g umah k.mieza dia x ada. pastu member k.mieza dtg dr uitm segamat konon nk setelkan laa..then sllnya k.mieza akn anta member dia g bus station je..tp tbe hari tu ticket x ada..so k.mieza nk anta la member dia g uitm segamat..so, tym otw uh xcdnt..around 7 am bru ada polis jumpa kereta k.mieza dh terbabas kt tepi jalan..n k.mieza meninggal dkt tempat kejadian..dat member lak hanya patah kaki sblh+patah tangan sebelah..*tu yg buatkan aku rasa membuak2 x suka org melayu cmtu!..kes yana xcdnt pun cmni gak..driver melayu slmt…pape pun takdir..skg dh cool ckit laa..

perkara yg x leh dilupakan adalah tym mandikan jenazah..tu la kali pertama mandikan jenazah yg dh di post motermkan..kiranya ni kali ke-3 aku tlg mandikan jnzh..dulu pnh mandikan jnzh arwah tok nek+arwah tok (sblh umi).lps dh setel sume kat hosp, jnzh di bw ke uniten utk disembahyangkan. tym aku sampai, dh hbs dh sume org slt jnzh..n van jnzh terus gerak ke kelantan*rumah fmly arwah k.mieza..laju gila van yg bw jnzh tu..then aku+mai terus rushing g wisma slt maghrib n quiz kat dp+tym tu sgt lapo+penat..mana x nye, mkn tym breakfast pg tu je..mmg pasrah hbs la quiz..satu habuk aku x sentuh..tp plan nk jumpa ms esk gtaw situasi sbnr..if quiz uh teruk, nk minx backup quiz..wallahualam. x larat nk type dh.

***syg tira ! tym b4 quiz tira bwkn 2 muffin+air mineral+tisu utk aku.member yg sgt memahami.

p/s : dgrlah nsht umi+ayah…jgn ingkar walau sekali-kali..+inform bila nk pergi mana2..kne snts update mereka. =D

pergh~ long tym no c..

namaste’,

pergh lama gila x bertandang kat wp…bukan setakat berhabuk dh..tp???! urgh~ x taw nk kata..x taw pun nk type apa..yg taw skg nih tgh musim gulingkan pemerintah..negara2 timur tgh dh bermula seawal january hari tu..malaysia je belum lagi..nk guling jg..tp tgh tunggu angka giliran dipanggil..hehe..

kan best klu dpt roll pemerintah yg x bertauliah mcm nih >>> heh. dh . tu je. adios amigos.

sedang layan ini song maa..

Sesuatu dalam hatiku berkata,
Hari ini bagai untuk selamanya,
Dan kau katakan ini semua sementara,
Di hari esok ‘kan kembali ke asal-Nya,

Pada malam bintang berkelipan,
Aku terpesona dengan keindahan,
Yang Tuhan ciptakan,
Gadis yang jelita, lelaki menawan,
Oh indah dunia,
Yang Tuhan ciptakan..

budak otai itu dan diriku..

salam alayk ya WP!

hoho..lama bnor x bk..mode mls la katakn..huhu..hmm..entry kali ni nk habaq pasai budak otai yg aku jumpa kat msjd besi yg serba membazir di putrajaya..kisahnya bermula apabila budak otai itu berjumpa dgn aku pd hari terakhir kami berprogram bersama..aku x sangka bahawa budak otai yg happy go lucky itu mempunyai rutin harian yg sgt menyayatkan hati aku..

maaf.aku tidak mahu menceritakannya d cni..kerana x semua cerita kita boleh berkongsi..cuma dr budak otai ini aku dpt tahu kelemahan diri aku..haha..lawak gle..rupanya cengeng jg aku nih..aku tgk air terjun menderu laju dr kelopak matanya membuatkan mata aku bertakung dgn intan dan permata..hahaha..okeh.tu je.

gomei to k.asma ali~

salam.kak, sorry! tika mmg x sempat nk update blog nih..story tu t tika mail keh..tp x janji bila..huahuahua..n ur hp num pun luper..so x dpt nk sms..pape hal tika roger thru ur blog.. 🙂 asif.gomei.sorry.maaf.

tag..

howdy, wp!

haha..hari ni aku keje ajak org tag2 pic..kempen smpi jumaat..pastu ada la plak yg tanya sapa soh kempen?? aku x jawab..aku ajak tuko je..seronok pula tgk semua pki pic yg sama..wallaweh~ nmpk bersatu gila..walaupun x g perang or anta bantuan tp rasa dapat naikkan smgt org2 yg beruang..SERONOKNYA!!!! aku yg create kempen ni..pd hal mana ada kempen pon..hahahaha!! tp ada gak yg percaya..ngee~ jgn marah ye..bukan pe..seronok tgk sume og pki pic uh ramai2..lg pun leh tunjuk smgt solidarity kita..byk jg org yg dh tuko..bahagia nya!!

solidarity-fb 2010

hurmm..malaysia-apco??

*tgh dgr lagu ini langkahku by SH..credit TOCHE to duke cuz first tym dgr kat blog dia..maklum laa jarang dgr nasyeed..huhu*

td bk fb..tgk kat wall k.yong najib diberi masa 48 jam utk bertindak..nk tgk dia kata pe..psl apco aku x rasa akn diputuskan hubungan..

ni plak berita kat malaysia kini-

31 Mei – Berikut adalah nama-nama rakyat Malaysia yang menyertai Misi Talian Hayat Untuk Gaza (LL4G) yang berada di atas kapal penumpang “Mavi Marmara” milik IHH, Turki ketika diserang oleh komando laut Israel di perairan antarabangsa hari ini.
Tn Hj Noorazman bin Mohd Samsuddin, HALUANPalestin
Dr Mohd Arbai’e bin Syawal, HALUANPalestin
Dr Syed Muhammad Haleem bin Syed Hasan al-Haddad, HALUANPalestin
Ust Al-Hami Husain bin Suhaimi, HALUANPalestin… See more
Mohd Nizam bin Mohd Awang, HALUANPalestin
Ust Hasanuddin bin Mohd Yunus, Aqsa Syarif
Tn Hj Jamuliddin bin Elias, Yayasan Amal Malaysia (AMAL MALAYSIA)
Dr Selamat bin Aliman, Jemaah Islah Malaysia (JIM)
Abdul Halim bin Mohd Redzuan, Muslim Care
Mustafa bin Mansur, MAPIM
Ashwat bin Ismail, Wartawan ASTRO
Shamsul Kamal Latif, Juru kamera ASTRO

nnt nama2 ni la yg akn tercatat dalam buku sejarah dunia..BANGGANYA keluarga mereka..ank cucu lg laa..sure lari keliling kelas ” wei2, ni la atok aku!!! ” haish~ jeles gak..t aku mskkn la pic aku g demo jumaat ni..t keturunan aku pun bangga tgk nenek dia bawa sepanduk.. *hahaha!! berangan thp gaban~* tgk negara lain punya lg dhsyt la derg punya demo..mmg sll cmtu pun..mesia ni bese2 je..

pada suatu petang, umi ckp ” umi rasa seronok sgt lps blk concert ll4g yg kat stadium melawati tu..” *dalam ati agak jeles gak..cuz ramai gak org kata best..tym tu aku x dpt g cuz ader prog kat fraser hill..*

aku : mi, pe yg seronok sgt?? umi saje nk bg akak jeles ea??
umi : mmg best pun concert dia..(muka sengeh umi buat aku lg jeles..huahuahua) x laa..umi terigt cerita2 sahabat dgn para khalifah dulu..umi rasa dekat sgt masa utk ank2 umi pula yg g berjihad.
aku : GULP. hehe..mi nk soh ktorg sme g jihad la ni?? akak setuju! tp kne buat prep. dulu..kalau x sia2 mati katak..
umi : umi igt kat ateh (adik laki aku yg ke-3) umi nk dia jd sultan muhammad al-fateh..tgk dulu cam mana sultan muhammad al-fateh membuka kostantinopel..* besar harapan umi rupanya..*
aku : i.ALLAh mi..akak yakin dgn ateh..adik2 kak sme hebat2..dr kecik smpi besar..fnin kepala..
*aku+umi gelak..* phm2 la makna fnin kepala uh..laki..al-maklum..
umi : abg (adik laki aku yg pertama) pun chat dgn umi hari tu..dia tanya kalau dia g perang mati syahid or mati katak??
aku : awat dia kata mati katak pulak??
umi : sbb dia kata dia solat pun lubang2 lagi..*umi geleng pale* tp umi sembang lama gak laa..*umi x citer details..*
aku : ooo..ok..

fuh2 dah x leh nk type..terigt pula kat deme 2..derg bkn kat cni..waa~ haish..bila jauh rindu..bila dkt, hadoi..umah cm bunyi riffle je..

terkenang akan mereka..meninggalkan kesan yg hbt pada dunia!

*al-fatihah.

Previous Older Entries Next Newer Entries